Cuma

DİYETE UYGUN ETLİ BİBER DOLMA

 Zayıflama diyetlerimde et ile sebzenin karıştığı yemeklere bayılırım. Bir öğünde hem daha sağlıklı ve besleyici hem de daha tok tutucu yemekler yedirmiş olurum. Çoğu kişi de etli sebzeleri veya kıymalı sebzeleri daha lezzetli bulur. Dolayısı ile hastalarım mutlu ben mutlu...
Diyette  en çok sorulan yemeklerden biri de dolmalar ve sarmalar. Etli biber dolmanın zayıflama diyetinizde rahatlıkla yiyebileceğiniz halini paylaşıyorum sizinle.



Biliyorsunuz ki sebzelerin kalorisi oldukça az. Özellikle salata malzemesi olarak geçen maydanoz, nane, dereotu, renkli biberler, soğan kalorisini saymadığımız besinlerden. Diyetinizde biber dolması veya yaprak sarması yapmak istediğinizde içlerini bu kalorisi düşük sebzeler ile doldurursanız müthiş olur. Unutmayın ne kadar bol sebze okadar düşük kalori.
Benim biber dolmamın içinde(12 adet orta boy biber için);
1 kase dolusu kıyılmış maydanoz
1 kase dolusu kıyılmış kırmızı biber
2 iri baş soğan
1 büyük boy domates 
200g az yağlı kıyma
6 tatlı kaşığı pirinç veya bulgur( şeker dengesizliği yaşıyorsanız bulgur kullanmanızı tavsiye ederim)
Pul biber, nane,tuz

İç harcını güzelce harmanlayıp biberlerinizin içine doldurun. Çok az pirinç içerdiği için sıkışık doldurabilirsiniz. Pirinçlerin şişip biberi patlatma riski yok. Hatta bol sebze içerdiği için pişmiş malzemeler içinde küçülüyor.
Tencerenize dizdiğiniz biber dolmalarınızın üzerine,  sunumda güzel görünmesi için benimki gibi  iri bir parça domates  koyabilirsiniz. Tencerenin içine 2 parmak kadar su doldurup kısık ateşte pişmeye bırakın.Dolmalarınızın pirinci az olduğu için bol su koymanıza gerek yoktur.  30-40 dakika sonra pişmiş olacaktır.
Afiyet olsun.

1 porsiyonu için 3 adet dolmayı yanında 1 dilim ekmek ve 1 kase yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz.
3 adet dolma 280-290 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder